Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Koncert: Fru Skagerrak på Flyfabrikken

27. januar, 20:00 - 23:00

120kr.
Fru Skagerrak

Spændende nordisk folkemusik på Flyfabrikken

Fru Skagerrak spiller gammel og nyskreven folkemusik fra Danmark, Sverige og Norge, og sange på alle tre sprog. Med deres kombination af rå-swingende, nærværende musik og en masse gode historier har trioen vundet hjerter hos publikum i mange lande, hvor de har spillet på alt fra de helt store scener – Australiens største festival Woodford Folk Festival med 150.000 besøgende – og til de mindste stuekoncerter – 15 siddende gæster i Edinburgh i Skotland – og alt hvad man kan forestille sig derimellem! De mange intensive turneer i 2018 og 2019 i Australien, Europa, Canada og USA har sat deres præg, så musikken nu fremstår knivskarp i både udtryk og intensitet.

De tre musikalske globetrottere mødte hinanden for første gang i 2011 på Tønder Festival, Danmarks største folk festival, hvor backstagebaren var én stor jam session. Genom kaoset av låtar kunde ett tydligt skandinaviskt groove höras, och i det ögonblicket var vänskapen mellan dessa tre spelmän ett faktum. De fortsatte å møtes på Tønder Festival i tre år til og i 2014 så “Fru Skagerrak” endelig dagens lys.

Fra hvert deres land tilfører Maja, Elise og Anna en del af de mange forskelligartede traditioner som findes omkring Skagerrak. Genom en repertoar av traditionella melodier, nya kompositioner och sånger på deras olika språk, uttrycker de sitt släktskap och kärleken till deras gemensamma arv. Resultatet er en eksplosjon av de spennende aspektene som finnes i Skandinavisk folkemusikk i dag.

Fru Skagerraks selvbetitlede debutalbum blev udgivet i maj 2016, opfølgeren ”Ankerdram” i 2018, og der er en ny plade på vej. Udgivet på GO’ Danish Folk Music.

Fru Skagerrak är

~ Anna Lindblad (Sverige): Fiol, 5-strängad fiol (också med i banden LYY och Anna Lindblad Trio)

~ Elise Wessel Hildrum (Norge): Fiol, flöjt och sång

~ Maja Kjær Jacobsen (Danmark): Fiol och sång (Spiller også i Maskineri og Maja Kjær si Orkester).

Detaljer

Dato:
27. januar
Tidspunkt:
20:00 - 23:00
Pris:
120kr.
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
Hjemmeside:
https://paletten.safeticket.dk/94622/Fru_Skagerrak

Arrangør

Flyfabrikken
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Flyfabrikken
Dåsbjergvej 75A
Skive, 7800 Danmark
+ Google Maps
Telefon
51218813
Se Sted hjemmeside