Vestfjends Vinlaug

Vestfjends Vinlaug blev opstartet i 2011 og der blev plantet lidt over 600 vinstokke på et 2.000 m2 område i Fly by. Vinlauget lejer jordområdet af Fly Borgerforening, som har langtidslejet området af Viborg Kommune.
Der bliver både produceret rødvin og hvidvin.

Følg vinlauget med både billeder og ord på deres facebookside.

Årets gang i Vestfjends Vinlauget 2018/2019

Efteråret er over os og når dette er gået i trykken har vi forhåbentlig høstet vores druer som vi har gået og puslet om i 2019. Når der skrives forhåbentligt skyldes det som mange nok kan huske, at vi har haft en meget gennemsnitligt dansk sommer med lidt færre solskins timer end gennemsnittet. Og da netop varme og solskin har stor betydning for kvaliteten af druerne og sukkerindholdet er vi lidt udfordret på den front. Vi krydser fingrer og håber på en varm afslutning på oktober.

Mens 2019 er et lidt tvivlsomt vin år i Danmark var 2018 intet mindre end fantastisk. Vi havde alle de ingredienser, som skal til for at få en god drue. Høsten gav en stor mængde druer og kvaliteten var god, så vi har brugt vinteren på at få druerne omdannet til vin. Kronen på værket var, da vi tappede rødvinen på flasker henover sommeren. Vi har i år eksperimenteret med lidt forskellige blandinger af de druesorter vi har i vinmarken og syntes selv at vinen er blevet ganske hæderlig.

Selve arbejdet i vinmarken har fulgt det normale skema, med beskæringer, opbinding af skud, mere beskæringer og generelt pussen og nussen om vinstokkene.

Citat fra FLY’veren 2019

Vinlauget i Pressen:

Usædvanlig invitation: Til vinhøst i Fly, 20. oktober 2013:
https://fjendsfolkeblad.dk/artikel/4613
Vinmark i Fly blev høstet, 21. oktober 2013:
https://fjendsfolkeblad.dk/artikel/746